Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Fransa vizesi konusunda profesyonel danışman kadromuzla vize başvuru işlemlerinizi en ekonomik fiyatlarla, en kısa sürede sonuçlandırmaktayız. Uzun yılların kazandırdığı sektörel deneyim ve tecrübemizle Fransa vize işlemlerinizi hatasız ve eksiksiz şekilde gerçekleştirerek başvuru sürecinizi güvenle tamamlıyoruz.

Fransa'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport türlerine göre farklı vize uygulamalarıyla karşılaşmaktadır. Fransa vizesi almak isteyen Bordo Çipli pasaport sahipleri geçerli Schengen vizesi bulunmaması hâlinde vize başvurusu yapmak zorundadır. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri ise 180 günlük periyotta 90 günü aşmamak kaydıyla Fransa vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.

Fransa Vizesi Almak Zor mu?

Şahsi yapılan ve kısa süreyi içeren başvurularda, Fransa vizesi almak zordur. Ancak, Fransa Büyükelçiliği tarafından yetki verilen vize başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştireceğiniz, 180 günlük periyotta 90 günü aşmayan talebi içeren Fransa vize başvurusu başarıya ulaşabilecektir. Fransa seyahatinizin yanı sıra birden çok Schengen ülkesini ziyaret etmek için ilk giriş yapacağınız Schengen ülkesinden vize almanız gerekir. Aldığınız Schengen vizesi ile 26 farklı Schengen ülkesine, 90 günü aşmamak şartıyla giriş yapabilirsiniz!

Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa Birliği Schengen Üyesi olan ülkelere 90 günü aşmayan ziyaret, seyahat ve gezi imkânı sunan bir vize türüdür. Schengen Vizesi için ilk başvuruda eğer evraklar doğru ve eksiksiz ise kısa süreli vize verilir. Doğru başvuru oranınız ne kadar yüksekse, sonraki başvurularınızda değerlendirme kriterlerini karşılamanız hâlinde Fransa Büyükelçiliği, daha uzun sürelerde vize verebilmektedir.

Fransa Schengen Vizesi ile Hangi Ülkeleri Ziyaret Edebilirsiniz?

Fransa'ya gitmek için aldığınız Schengen Vizesi ile Fransa'dan başka pek çok ülkeye de ziyarette bulunabilirsiniz.

Bu ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan'dır.

Ancak unutmamalısınız ki, Fransa için aldığınız Schengen Vizesi ile ilk olarak bu ülkelerden herhangi birisine giriş yapamazsınız! Hangi ülke için aldıysanız, vizenizi ilk olarak o ülkeye giriş yaparak kullanabilirsiniz.

Uzun Süreli Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa'da aile birleşimi, uzun ikamet veya eğitim benzeri 90 günü aşacak konaklamalar için "Uzun Süreli Ulusal Vize" olarak bilinen D Tipi Vize başvurusu yapmalısınız. D Tipi Vize, Fransa Büyükelçiliği veya Fransa Konsolosluğu'na şahsi olarak başvurabileceğiniz bir vize türüdür.

2019 Fransa Vize Ücreti

Fransa Vize Ücreti, başvuru yapılacak vize türüne göre değişmektedir. Başvuru ücretinizin doğru tespiti yapıldıktan sonra evraklarınızın teminini takiben, vize işlem merkezimizin alanında profesyonel danışmanları tarafından son kontroller ve gerekiyorsa tarafınızdan ekstra belgeler temin edilerek Fransa Büyükelçiliği'ne iletilmektedir. Fransa Vize başvuruları, Fransa Büyükelçiliği tarafından incelenir ve sonuçlandırılır. Fransa Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa, büyükelçilik size ücret iadesi gerçekleştirmemektedir.

Fransa Vize Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Zamanlama

    Fransa vize başvurusu, bu ülkeye yapacağınız seyahate göre mümkün olduğu kadar erken gerçekleştirilmelidir. Başvuru sonucunda yaşayabileceğiniz gecikmeler nedeniyle mağdur olabilirsiniz.

  • Pasaportta 2 Boş Sayfa

    Fransa vize başvurusunu gerçekleştireceğiniz pasaportta, vizenizin işlenebilmesi için en az karşılıklı 2 boş sayfa bulunmalıdır.

  • Pasaport Geçerlilik Tarihi

    10 yıldan daha eski olmayan ve vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 aylık geçerlilik süresi olan bir pasaport ile Fransa vize başvurusu yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, pasaportunuzun yıpranmış olmamasıdır. Zira yıpranmış pasaportlar ile yapılan vize başvuruları onaylansa dâhi, ülkeye giriş sırasında kontrol birimlerince geri çevrilebilmektedir.

  • 18 Yaşından Küçükler İçin Fransa Vize Başvurusu

    18 yaşın altındaki bireyler, anne ve babaları veya yasal vasileri tarafından Fransa vize başvurusunda bulunabilirler.

  • Fransa Vize Başvuru Formu

    Fransa vize başvuru formu, online bir formdur. Vize başvuru formu, eksiksiz ve doğru bilgiler içerecek şekilde doldurulmalıdır. Bilgilerinizin eksiksiz bir şekilde danışmanlarımıza iletilmesi durumunda Vize İşlem Merkezi, online form işlemlerinde size ücretsiz olarak danışmanlık vermektedir. Fransa Vize Başvuru Formu, sadece Fransızca veya İngilizce doldurulmalıdır. Türkçe doldurulan başvuru formları, Fransa Büyükelçiliği tarafından kabul görmemektedir. En alt köşesine imza atılmadığı takdirde Fransa vize başvuru formu, reddedilir.

  • Biyometrik Fotoğraf

    Fransa Vize Başvuru formunda sağ üst köşedeki "FOTO" alanına, biyometrik fotoğraf yapıştırılması gerekir. Fotoğrafların son altı ay içinde çekilmesi olması gerekmektedir. Daha eski ve önceki vizelerde kullanılmış fotoğraflar, Fransa Büyükelçiliği tarafından kabul edilmemektedir.

  • Unutmamalısınız ki, Fransa Büyükelçiliği, Fransa vize başvurunuzu reddedebilir. Ret nedeninin açıklanma zorunluluğu yoktur. Fransa vize başvurusu, yetkili vize başvuru merkezleri tarafından gerçekleştirilmeli ve süreç en doğru şekilde ilerlemelidir.

    Kaç Farklı Fransa Vizesi Var?

    Fransa'ya yapacağınız seyahat türünüze göre Fransa Büyükelçiliği farklı vize türleri kapsamında farklı evraklar talep etmektedir. Fransa vizesi için başlıca beş farklı tür bulunur:

    • Fransa Turistik Vizesi
    • Fransa Ticari Vizesi
    • Fransa Aile Ziyareti Vizesi
    • Fransa Eğitim Vizesi
    • Fransa Aile Birleşimi Vizesi

    Bu ve buna benzer vize türlerine göre talep edilen evraklar, sürecin işleyişi ve Fransa vize ücretleri hakkında detaylı ve doğru bilgileri bizden alabilirsiniz.

    Fransa Vizesi İçin Nereye Başvurmalıyım?

    Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliği'nin görev bölgeleri farklıdır. Yaşadığınız şehre göre, başvuru yapacağınız başkonsolosluk değişim gösterir.

    Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Düzce, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransa vize işlemleri için Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'na başvurabilir.

    Adana, Afyon, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak'ta ikamet eden vatandaşlarımız ise Fransa Ankara Büyükelçiliği'ne başvuru yapmak zorundadır.

    Ancak, Vize İşlem Merkezi; sizin bireysel olarak yürüteceğiniz Fransa Vize Başvurusu süreçlerinizde yaşayabileceğiniz aksaklıkları ve belge trafiğinizi minimum seviyeye indirgeyecektir.

    Vize İşlem Merkezi, son beş yıl içerisinde biyometrik parmak izi bulunan bireylerin Ankara'ya veya İstanbul'a gelmelerine gerek kalmaksızın vize başvurusunu yapmaya, süreci takip etmeye ve sonuçlanan pasaportu teslim alıp, adreslerine teslim etmekteyiz.

    Fransa Vizesi İçin Parmak İzi Zorunlu mu?

    Schengen vizesi için daha önce başvurusu bulunmayan kişiler, Schengen Vize Yönetmeliği kapsamında parmak izi vermek zorundadır. Ancak, Fransa Vize Başvuruları için verilen parmak izi bilgisi 5 sene süresince geçerliliğini korumaktadır. Eğer bu kapsamdaysanız, parmak izi muafiyeti için aranan şartları karşılıyorsanız başvurunuzu Ankara veya İstanbul'a gitmek zorunda kalmadan, Vize İşlem Merkezi aracılığıyla evinizden sonuçlandırabilirsiniz! Parmak izi muafiyeti ve diğer Fransa Vize Başvurusu sorularınız için bizlere 0312 419 09 22 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

    Daha önce alınmış olan Shengen vizesinde, Visa Information System (VIS - Vize Bilgi Sistemi) ibaresi bulunan bireylerin parmak izi vermelerine gerekmemektedir. Ancak, Fransa Büyükelçiliği'nin biyometrik veri tabanında yeni bir güncelleme gerçekleşiyorsa, parmak izi vermek için çağırılabilirsiniz. Parmak izinin verileceği randevu tarihinde, parmağınızda yara, boya ve kına gibi tarama esnasında hataya neden olabilecek faktörlerin olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

    Sağlık sorunları nedeniyle parmak izi veremeyecek durumda olan şahısların bu durumlarını belgelemek için ilgili bir sağlık kurumundan rapor almaları gerekmektedir. Eğer parmak izi almaya engel olan fiziksel durumunuz geçici ise, engel ortadan kalktıktan sonra ilk vize başvurusunda yeniden parmak izi tarama işlemine tabi tutulursunuz.

    Parmak izi muafiyeti:

    • Devlet ve hükümet liderleri, birinci derece yakınları ve beraberinde seyahat edecek kişiler, yaptıkları resmi seyahatlerde elçilik tarafından parmak izi taramasından muaf tutulmaktadır.
    • 12 yaşından küçük olan çocuklar da parmak izi tarama işleminden muaf tutulurlar.

Online Vize Başvuru Formu

Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.